Ingredientai:
Kopūstai, 1 vienetas
Taukai (kiaulių), 1 šaukštas
Pomidorų padažas, 2 šaukštai
Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
Grietinė, 0.5 stiklinės
Druska, truputį
Juodieji pipirai, truputį
Lauras, lapeliai, truputį
Sultinys, truputį
Gaminimas:
Mėsos įdarui reikia: 500 g jautienos, pusė stiklinės ryžių, svogūnas, šaukštas taukų, truputis druskos, pipirų.
Gūžė (išpjovus kotą) pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Išgriebtas kopūstas išardomas lapais; jų storesnės dalys išpjaustomos. Ant lapo dedama paruošto įdaro ir, užlenkus galus, ritinėliu. Taip paruošti balandėliai apibarstomi miltais, taukuose, sudedami į puodą, užpilama taukų, karšto sultinio ar vandens, pomidorų padažo ir 30—40 min. troškinami. troškinti, įpilama grietinės.
Balandėlius galima gaminti ir su įdarais:
Daržovių įdarui: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, truputis druskos, sultinio.
Daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste, miltais, druska, įpilama sultinio ir patroškinama. Į atvėsusias daržoves pridedama apvirtų ryžių, kiaušinių ir viskas išmaišoma.
Kruopų įdarui: stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 70 g lašiniukų, svogūnas, 50 g rūkyto kumpio, truputį druskos.
Išverdama biri kruopų košė, pasūdoma, paspirginti lašiniukai ir kumpis su virtais grybais pakepintais svogūnais. Viskas sumaišoma.
Varškės įdarui: g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, truputį druskos, cukraus.
Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė kiaušinis, druskos, grietinės, cukraus. sumaišoma.